Smekmånad semester till Grekland

Bara gift och letar efter romantisk semester i Grekland? Grekland är den perfekta destinationen för smekmånad. Varma hav, blå himmel, sol och en mängd romantiska öar att utforska tillsammans. Den goda nyheten är att det finns smekmånad paket för varje ficka från en lyx grekisk villa till en budget badsemester.

Många hotell erbjuder en smekmånad paket som kan inkludera spabehandlingar, biluthyrning, middag med levande ljus, en kompletterande flaska champagne och blommor i sovrummet. Vad mer incitament behöver du? Den bästa tiden att gå för en grekisk smekmånad är vanligtvis i slutet av sommaren eller tidig höst. Detta gör att du kan fly den hårda medelhavssolen.

Den mest populära destinationen för nygifta är den romantiska ön Santorini. Denna vulkanö, med dess kopplingar till den mytomspunna Atlantis, är både mystisk och oemotståndlig. Det har ganska blå kupol kyrkor (över 250 av dem, i själva verket), vitkalkade hus, vänliga lokalbefolkningen och solnedgångar att dö för. Rhodos har att vara på ön med flest smekmånad orterna och några av de bästa och renaste stränderna i Grekland. Prova stranden vid Kallithea med sina varma hälsokällor och vilda, klippiga klippor.

Detta är en idealisk plats att komma bort från allt. Afandoustranden är platsen att koppla av med din älskare med sin långa sandstrand och många turistanläggningar. Om lata på en strand är inte din sak, det finns massor att se och utforska tillsammans. Spendera tid på akvariet och vattenparken, och om tiden tillåter besöker Akropolis på Lindos som är bara fascinerande. Var noga med att ta din make till den romantiska Fjärilsdalen, med dess kallt rinnande vattendrag och skogsdungar – ett paradis.

Mykonos, är en favorit för smekmånad. Den kombinerar ett pulserande nattliv, vackra stränder, typiska grekiska byar och lyxhotell – varav många gör fantastiska smekmånad paket. Det är känt för sina vitkalkade väderkvarnar där man kan bortse Lilla Venedig, den pittoreska delen av ön. Håll utkik efter Petros Pelican, en kändis på ön som gillar inget bättre än att posera för bilder i utbyte mot en välsmakande mellanmål. Mykonos har också många kaféer, barer och smyckesbutiker – ett minne för din smekmånad kanske? Det finns också museer folklore, arkeologi och sjöfarts livet på ön.

Skriv et svar